Indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek, holder tale om, hvor vigtigt det er at bevare og bygge flere almene boliger i kommunerne.

17/12/2021

Ministerbesøg i Mølleparken Jægerspris

Indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek, besøgte torsdag d. 11. november det almene boligområde Mølleparken i Jægerspris, der i øjeblikket er under en større renovering. Her fik han set én af de færdigrenoverede boliger og blev til en snak om vigtigheden i at bevare og udvikle flere almene boliger i fremtiden.

Indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek, besøgte torsdag d. 11. november det almene boligområde Mølleparken i Jægerspris, der i øjeblikket er under en større renovering. Her fik han set én af de færdigrenoverede boliger og blev til en snak om vigtigheden i at bevare og udvikle flere almene boliger i fremtiden.

Torsdag eftermiddag var der besøg i Mølleparken af indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek. Da ministerbilen kørte ind på pladsen i Mølleparken, blev han budt velkommen af medarbejdere og servicecenterfolk fra MNV Bolig, byggefolk fra renoveringsprojektet og socialdemokrater i kommunen. Mølleparkens fælleshus dannede rammerne for besøget, og der var kaffe og kage til alle fremmødte.

”Det er fantastisk at komme ud at se de her flotte og hyggelige almene rækkehus-byggerier, der er så mange af rundt om i landet. Hvor man møder hinanden og har gode fællesskaber", sagde Kaare Dybvad Bek, da han kom ind i fælleshuset.

Flere almene boliger til alle  

Mølleparken har siden januar 2021 været underlagt en omfattende renovering af samtlige 126 boliger, og det var derfor aftalt, at ministeren skulle lægge vejen forbi for at se nærmere på renoveringsprocessens fremgang. Det blev til en god dialog om, hvad almene boliger kan, og hvorfor de er vigtige at fremtidssikre – både at renovere de gamle boligområder og bygge flere i samtlige kommuner.

”Det vigtige er at sikre, at vi får nogle flere almene boliger rundt om i hele landet, og jeg kigger meget på Frederikssund, og hvordan det går. Selvfølgelig har vi særligt et problem i de store byer, hvor vi har svært ved at bygge billigt. Men der skal være ordentlige boliger alle steder, og jeg synes, det er en kæmpe kvalitet, at vi har mulighed for at tilbyde almene boliger i de mindre byer også”, fremhævede Kaare Dybvad Bek i sin tale i forsamlingshuset.

Mølleparkens boliger har plads til hele livet

En del af besøget gik ud på, at ministeren skulle se bestyrelsesmedlem Bente Christoffersens bolig. Og det var ikke kun ministerens første besøg i den nyrenoverede bolig, det var nemlig også første gang, at Bente selv fik sin bolig at se efter flere måneders genhusning, og hun blev meget glad for at se resultatet.

Udover nyt køkken og bad, var boligen blevet renoveret med tilgængelighed for øje, så beboere med nedsat førlighed kan bevæge sig frit i sit hjem. Det har været MNV Boligs ambition fra start i renoveringsplanlægningen at gøre samtlige 2-værelsesboliger tilgængelige i Mølleparken, så der er plads til alle stadier i livet. Og det kunne Kaare Dybvad Bek kun bifalde.  

”Det skal være muligt at blive gammel i Jægerspris. Få et hus, hvor man kan komme ind, og hvor der er niveaufri adgang, så man kan bo der, uden at skulle flytte igen. Det er en supervigtig prioritet”.

Læs mere om renoveringsprojektet af Mølleparken

Kontaktinformation:

Bent Gordon Johansen, kundechef, MNV Bolig, telefon: 2016 1501, mail: bgj@domea.dk

Efter besøget blev der taget et fællesbillede af Indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek, og nogle af kommunens socialdemokrater.
Kaare Dybvad Bek på besøg i én af Mølleparkens færdigrenoverede boliger, hvor han bliver informeret om boligens forbedringer og udgifter.

Flere nyheder