27/7/2023

Sommerudluftning i din bolig

Puha, det kan blive varmt indenfor om sommeren. Temperaturen stiger og det kan være svært at få varmen ud igen. Vi giver derfor nogle tips til god udluftning i sommervarmen. Det er godt for dig - og godt for din bolig.

Her er ti gode råd til at opnå en effektiv og behagelig udluftning i din bolig om sommeren. Ikke alle boliger er ens, så tilpas disse råd til din bolig og dine individuelle behov.

10 sommerudluftningsråd

1.     Åbn vinduerne tidligt om morgenen og sent om aftenen. Det er nemlig typisk køligere på disse tidspunkter.

2.     Brug naturlig ventilation. Åbn vinduerne i begge sider af rummet, så skaber du en tværgående luftstrøm.

3.     Hold direkte sollys ude ved at lukke gardiner og persienner i løbet af dagen.

4.     Brug en ventilator. Placer den strategisk, så den hjælper med at cirkulere luften. Det virker kølende at mærke en let brise.

5.     Undgå brug af apparater, der genererer varme fx ovnen.

6.     Installer vinduesåbnere, der holder vinduet åbent. Selv en lille åbning kan skabe god luftstrøm og forbedre ventilationen.

7.     Brug myggenet på vinduerne, hvis du ikke bryder dig om insekter. På den måde kan du stadigvæk nyde godt, af de åbne vinduer –uden bekymring om fx myggestik.

8.     Hold døre åbne. Har du flere rum, så hold dørene imellem dem åbne. Det forbedrer luftcirkulationen i boligen og varmen kan spredes ligeligt mellem rummene.

9.     Brug affugtere eller lignende, hvis din bolig føles fugtig. Fugtighed kan gøre at det føles mere varmt.

10.  Undgå unødvendig belysning. Belysning som fx glødepærer kan være med til at varme lejligheden op. Brug derimod energibesparende LED-pærer, eller sluk lyset.

God fornøjelse med udluftningen. MNV Bolig ønsker dig en god sommer!

Flere nyheder