18/10/2021

Dampmøllegrunden i Ringsted får nyt liv

Dampmøllegrunden i Ringsted får nyt liv. Nu er det slut med knuste ruder og graffiti på Dampmøllegrundens gamle industribygninger i Ringsted. De er blevet jævnet med jorden for at give plads til 69 helt nye almene familieboliger.

Nu er det slut med knuste ruder og graffiti på Dampmøllegrundens gamle industribygninger i Ringsted. De er blevet jævnet med jorden for at give plads til 69 helt nye almene familieboliger.

I Ringsted stod det gamle industrielle dampmøllekompleks tomt i over femten år, og har i tidens løb fået sig nogle knubs og farvestrøg med graffitidåser. Men nu er en æra forbi. I 2019 blev det besluttet, at den gigantiske silo og de faldefærdige, forladte bygninger skulle rives ned til fordel for 69 splinternye almene lejligheder, og byggeriet er i fuld gang.

Nedrivningsprocessen og byggeklargørelsen har dog været en noget langtrukken affære, da der har været fyldt med overraskelser i jorden, efter bygningerne er væk.

”Når der har ligget en fabrik i så mange år på en grund, kan man planlægge nok så meget. Der vil altid være nogle overraskelser, der gemmer sig i jorden. Men nu kører alt på skinner igen, så vi forventer at få nogle gode boliger til tiden,” fortæller Thomas Zachasørén Høtoft, der er senior projektleder inden for byggeri og byudvikling hos Domea.dk.

“Der har været et rigtigt stærkt samarbejde mellem boligselskabet MNV Bolig og totalentreprenøren, der bygger, for at nå i mål med udfordringerne. Så det er rart at være en del af”, uddyber han.

Traditionelt og holdbart byggeri

De nye almene boliger får en meget central beliggenhed, da Dampmøllegrunden ligger placeret med gåafstand til Ringsted bymidte og ca. 600 meter fra stationen.

Boligerne bliver indflytningsklare til november 2022, og kommer til at henvende sig til mange familie typer, da de er på 69 til 111 kvadratmeter fordelt på 2- til 4-værelseslejligheder med flotte altaner. Og så er der i processen lagt vægt på ordentlig byggekvalitet, idet boligerne bliver opført i gode, gedigne materialer.

"Det bliver gode, velfungerende boliger, der henvender sig til den almene borger. Vi bygger meget traditionelt, så det er funktionelt og holdbart i mange år frem”, siger Thomas.

Dampmøllegrundens areal på godt og vel 4.978 kvadratmeter bliver også godt udnyttet i fremtiden. Hvor der før var tomt og øde mellem de gamle bygninger, bliver der nu tilknyttet parkeringspladser til beboerne og etableret et grønt og hyggeligt gårdmiljø.

Respekt for de gamle historiske bygninger

Dampmøllen har haft en vis kulturhistorisk værdi for mange borgere i Ringsted, og det har derfor været en længere proces at planlægge det nye byggeri.

I respekt for det gamle dampmøllekompleks har Ringsted Kommune ønsket, at den nye bebyggelse skulle have arkitektonisk kvalitet og klare referencer til de gamle bygninger i både bygningsvolumen og facade.

”Vi har respekteret en del af den gamle dampmølles udtryk. Blandt andet bliver facadens røde farver bevaret i nye teglsten i to røde nuancer, og selve højden på byggeriet bliver den samme”, fortæller Thomas.

Kontaktinformation

Bent Gordon Johansen, kundechef, MNV Bolig, telefon: 2016 1501, mail: bgj@domea.dk

Flere nyheder