5/12/2021

97 nye lejeboliger blev revet væk uden fremvisninger

Samtlige nybyggede familieboliger blev lejet ud i det attraktive boligområde Holbæk Have, før de stod færdige og helt uden fysiske fremvisninger.

Samtlige nybyggede familieboliger blev lejet ud i det attraktive boligområde Holbæk Have, før de stod færdige og helt uden fysiske fremvisninger.

Nogle gange går det stærkt på lejeboligmarkedet, og det kan man sige, det gjorde med at finde lejere til de 97 splinternye familieboliger i Holbæk Have.

På ganske kort tid blev samtlige boliger lejet ud og endda helt uden fysiske fremvisninger, da det ikke kunne lade sig gøre på grund af Covid-19. Det eneste de potentielle lejere kunne se, før de skrev sig op til boligerne, var en video af lejlighederne på internettet. Og det er aldrig oplevet tidligere i MNV Bolig med så mange lejligheder på én gang, men der er måske en forklaring.

”Holbæk er en vækstby, hvor der sker rigtig meget,” fortæller Bent Gordon Johansen, der er kundechef i Servicecentret hos MNV Bolig. ”Det er blevet rigtig attraktivt at bo i Holbæk.”

De næsten 100 nybyggede familieboliger er et spændende projekt som MNV Bolig har sat i værk i samarbejde med Holbæk kommune. Projektet er en del af et større bydelsprojekt i Holbæk Have, hvor der over de næste 10 år skal bygges ca. 1.000 lejligheder. Holbæk er blevet et yderst populært sted at bo for både unge som ældre, og der har aldrig været så mange borgere som nu i byen.

Intens indflytning over to dage

På grund af den overvældende efterspørgsel på de nye lejelejligheder i Holbæk Have, fik MNV Bolig pludselig travlt. Første juni var de nye almene boliger færdigbyggede som planlagt, og allerede 5. juni stod de første lejere klar til at se deres nye hjem for første gang. Flyttebilerne rullede ind på parkeringspladsen, folk myldrede ud, og her havde MNV Bolig gjort sig klar til at uddele nøgler og papirer som en velsmurt maskine.

”Det var virkelig et stykke logistikarbejde, der ville noget. Vi var totalt stolte over at det lykkedes”, siger Bent om indflytningsprocessen.

Alle de nye beboere rykkede ind fordelt over to dage, og det var en intens periode med mange bolde i luften. Det var første gang, at MNV Bolig har prøvet at leje så mange lejligheder ud på så kort tid, og det betød, at det hele gerne skulle forløbe gnidningsfrit for alle parter.

Bo grønt tæt på byen

Der er flere gode grunde til, at de nye lejligheder i Holbæk Have er populære. De 97 boliger fordeler sig i tre lejlighedsblokke beklædt med smukke mørke tegl, opført i tre forskellige højder, så alle beboere kan nyde synet af den naturskønne Holbæk Fælled lige i baghaven. Den højeste blok kan bryste sig af hele 10 etager, hvilket giver et godt udsyn til både Holbæk by og med mulighed for kig til den smukke Holbæk Fjord.

Der er etableret grønne oaser i området, inspireret af fælledens naturskønne omgivelser med adgang til små søer og blomstrende og frugtbærende træer, og så tager det ikke lang tid at nå ind til selve Holbæk centrum til fods.

”Det er supercentralt, der er måske 10 min eller et kvarter på gåben eller cykel ned til stationen, hvor der så er gode togforbindelser til København. Man vil nemt kunne have et job i Hovedstadsområdet og bo lidt billigere, end man gør derinde,” fortæller Bent.  

Den centrale beliggenhed og de grønne rekreative arealer er et stort trækplaster for mange, men i byggeriet er der også tænkt på fremtidens grønne visioner. På områdets tilhørende parkeringsplads er der som noget nyt i MNV Bolig etableret otte lade-standere til elbiler. Her kan beboerne med en elbil vælge at betale til et særligt abonnement, så de kan få strømmen lidt billigere end andre steder.

Alle boliger er desuden installeret med varmepumper, og det har MNV Bolig store forventninger til. Det er nemlig første gang, de som boligselskab bruger varmepumper som varmekilde i et byggeri, der bidrager til et sundt indeklima. Og selvom boligerne først lige er taget i brug her i sommeren 2021, er der allerede planlagt en gennemgang af samtlige lejligheder for skader, der i Byggeskadefondens regi skal ske inden for det første år. I samme ombæring vil alle beboere blive spurgt ind til oplevede fejl og mangler, så der bliver sikret en god og sund boligstandard hele vejen rundt.

Ny afdelingsbestyrelse

Alle lejligheder i Holbæk Have er besat, og i september blev der for første gang afholdt afdelingsmøde med beboerne, hvor MNV Boligs formand, Maja Hansen, deltog. På mødet blev der etableret en ny afdelingsbestyrelse bestående af en formand og fire medlemmer, der blandt andet kommer til at få stor indflydelse på boligafdelingens drift, vedligeholdelse og udvikling de næste par år. Det bliver en stor glæde for boligforeningslivet i Holbæk Have med en god og aktiv afdelingsbestyrelse.

Kontaktinformation:

Bent Gordon Johansen, kundechef, MNV Bolig, telefon: 2016 1501, mail: bgj@domea.dk

Flere nyheder